2009. október 18., vasárnap

Sunday Afternoon Special

Ma vagyunk egy hónaposak, ezért úgy döntöttem, hogy az elmúlt napban beszerzett jobb zenéket ismételten egy posztban osztom meg veletek. A kis, vasárnap délutáni összeállítás stílusügyileg elég vegyesre sikeredett. Egytől-egyig remixekről és újraértelmezésekről lesz szó, de nem kell megijedni, valamennyi szerzemény intelligens darab! : )
Először is következzen a nemrég hazánkat (idén már másodjára) is megjárt Editors legutóbbi kislemezének egy átírata. Be kell, hogy valljam, nem szeretem a bandát különösebben. Az énekes musical-hangjától néha kiráz a hideg, nameg úgy ánblokk az egész együttest nem tartom túl eredetinek. A Papillon is gyakorlatilag egy Depeche Mode szám, idegesítő vokállal, de kellemes szintivel és iszonyat hangulatos klippel. Tom Neville munkái sem tartoztak túlzottan a kedvenceim közé, ez a remixe viszont valamiért megtetszett. Nem mondom, hogy üt, és nem is egy igazi aranyfénykardos szám, de hallgatható és bulikompatibilis.
Editors - Papillon [Tom Neville rmx](mediafire)
Másodikként - a jedi-n harmadik alkalommal szereplő - Vampire Weekend következik, egy nem túl friss, de tipikus vasárnap délutáni remix-szel. Miike Snow készítette számukra a The Kids Don't Stand A Chance átértelmezését még februárban, mely a maga kis bugyuta prüttyögős hangmintáival üdítően hat.
Vampire Weekend - The Kids Don't Stand A Chance [Miike Snow rmx](mediafire)
A drum & bass, mint stílus az idő múlásával egyre távolabb csúszik tőlem, attól függetlenül, hogy mondjuk 5 éve még szívesen elmentem bulikba, viszont ha egy kedvencemet remixelik, azért felcsillan a szemem. Sub Focus készítette az Empire Of The Sun-nak nyáron a We Are The People kissé borongós átgondolását. Azt hiszem a mai időjáráshoz abszolút passzol a dolog.
Empire Of The Sun - We Are The People [Sub Focus rmx](mediafire)
Negyedikként ismételten egy remix következik, méghozzá egy gyönyörű darab. A brit The XX adott hozzá egy kis plusszt a Florence + The Machine You've Got The Love-jához, ami kétségkívül eredetileg is csodálatosan szól. Sokat nem kell róla beszélni, hallgatni kell és érezni, ez tényleg az a zene, ami elvarázsol.
Florence + The Machine - You've Got The Love [The XX rmx](medafire)
Még nem foglalkoztunk magyar előadókkal a blogban, pedig tényleg itt az ideje. Tits & Clits-ék első munkái számomra nagyon nem jöttek át, azóta eltelt 2-3 év és ontják magukból a jobbnál-jobb szerzeményeket/remixeket. Nálam hatalmasat ütött a Kerekes Band-nek készített Ethno Funk remixük, és most bukkantam rá a még nagyon forró legújabb darabra. A formáció egyik fele, BCS készítette Deadmau5 Ghosts & Stuff szimfónikus átértelmezését. Nagyon szubjektív, de nekem jobban tetszik, mint az eredeti : )
Tits & Clits - Ghosts & Stuff [Deadmau5 cover](mediafire)
A brit Grum remixeit a kezdetektől nagyon szerettem. Karakteres és kifinomult a stílusa. Legutóbbi remixe Keenhouse-nak készült, ami viszont számomra egy kicsit csalódást okozott. Nem mondom, hogy egy rossz munkáról lenne szó, viszont hallottam már tőle sokkal jobbakat. Remélem másnak azért tetszeni fog!
Keenhouse - Ari-es [Grum rmx](mediafire)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése