2009. november 4., szerda

Wednesday Evening Special


A következő összeállítást vasárnapra terveztem, azonban keresztülhúzta számításomat az az IFA-platónyi feladat amivel az utóbbi napokban kellett szembenéznem. A következő dalok zöme új, sőt még igen meleg és ropogós számokkal is fogtok találkozni!
Elsőként következzen egy hölgy, akivel legutóbbi összeállításomban is foglalkoztam. Annie második lemeze már mindenhonnan beszerezhető, noés sokkal jobb, mint amire számítottam. Van rajta slágergyanús elektrópop, trendi didergős észak-pop, szélvédőmosós pop, nameg sodró lendületű duett is. Az utóbbi az, ami miatt megint szóba került a norvég leányzó. Az I Can't Let Go egy kiemelkedően jó dal, mely a Datarock-os Fredrik Saroea-val karöltve készült.
Annie - I Can't Let Go (mediafire)
A Hadouken! banda addig volt igazán nagy kedvencem, amíg meg nem jelentették debütalbumukat. A lemezt megelőző kislemezek egytől-egyig hatásos partiszámok voltak és az énekes erőlködő hangja még passzolt is az atmoszférájukba. Az albumnak viszont nagyjából a felét elvitte az erőltetettség és az 'akkor már nem menő' nu-rave-vel elkövetett nekrofília. Legutóbbi kislemezük a M.A.D. ha a korongon szerepelt volna, akkor a többi számhoz képest a 'közepesen jó' értékelést kapná, viszont így, hogy egy új lemez előfutára, sajnos meglehetősen gyengécske. Persze ettől még buliban lehet rá ugrálni, nameg a szöveg nélküli részek néhol egész hatásosra sikerültek.
Hadouken! - M.A.D. (mediafire)
A bejegyzés legrégebbi dala nem más, mint az ausztrál Lenka eddigi (talán) legnagyobb slágere. A Trouble Is A Friend a csapból is folyik, természetesen ismerem jó ideje, de valahogy lassan jutott el a szívemhez. Az énekesnő önmagáról elnevezett debütáló lemeze az év első felében jelent meg egyébként és tartalmaz pár igen kellemes számot.
Lenka - Trouble Is A Friend (mediafire)
Az amerikai hip-hop azok közé a stílusok közé tartozik, amik kevésbé mozgatnak meg, azonban ha néha jobban körülnéznék a felhozatalban azért találnék kiemelkedő alkotásokat is. Wale-ről sem állt szándékomban sokáig tudomást vennem, azonban a Mark Ronson írta 90210 annyira jól sikerült, hogy egyszerűen nem mehetek el mellette szó nélkül. A dal egyébként még annyira új, hogy szinte forró, tehát csak óvatosan a fogyasztásával!
Wale - 90210 [feat. Mark Ronson](mediafire)
Nem győzöm hangsúlyozni a Where The Wild Things Are-t. Egyszerűen annyira gyönyörű már az intró és a soundtrack alapján, hogy lehetetlen nem venni róla tudomást. Hál' Istennek már van dátum a magyar bemutatóról is, ízelítőnek pedig gondoltam megosztok ismételten egy dalt Karen O-éktól.
Karen O And The Kids - All Is Love (mediafire)
Az előzőekhez hasonlóan Lady Gaga is egy megkerülhetetlen jelenség. A hölgy (vagy a legutóbbi találgatások alapján úr:D) legfrissebb, Bad Romance címet viselő kislemezéhez Chew Fu készítette a magasan legkiemelkedőbb átiratot. A remixerrel először egy meghökkentő Jackson Five újragondolás kapcsán találkoztam néhány éve. Emberünk szerencsére azóta is ontja folyamatos jelleggel a remixeket. A Lady Gaga átdolgozásban úgy gondolta, hogy a dal prosztóságát a felső amplitudójához igazítja, kellemetlenül paraszt remix lett, olyan igazi mocskosul jó!
Lady Gaga - Bad Romance [Chew Fu's H1N1 rmx](mediafire)
A francia Phoenix legutóbbi albuma tavasszal jelent meg. Számomra a korong nem nyújtott egy maradandó élményt, az első kislemezes dal, a Lisztomania viszont valljuk be, egész jó lett. A sokat emlegetett Redial barátunk is így gondolta és úgy döntött, hogy muszáj elkészítenie a saját változatát. Azt hiszem jó döntés volt!
Phoenix - Lisztomania [Redial rmx](mediafire)
Jónéhány poszttal régebben beszéltem Uffie-ról, nameg a giga-mega slágeréről a Pop The Glockról, tehát tudjuk, hogy egy kellemes dalról van szó, aminek igazándiból - azon kívül,h már halálra unta a fél világ - csak egy problémája volt eddig: remixei egytől-egyig értékelhetetlenekre sikerültek. Az Ed Banger-es Dj Mehdi azonban gondolt egyet és megalkotta saját átíratát, ami valljuk be kegyetlenül ütős lett! Egyébként gonoszkodhatnék azzal, hogy megvádoljam az Ed Banger kiadót, hogy ott gyakorlatilag nem történik semmi, csak néha lehúznak egy új bőrt egymás slágereiről, node nem teszem meg, mert szeretjük őket még mindig!
Uffie - Pop The Glock [Dj Mehdi rmx](mediafire)
A Knife-os Karin Dreijer Andersson másik projektje, a Fever Ray legutóbbi kislemezét értelmezte át a CSS. A brazil csapat saját szerzeményeit és remixeit is imádom egyébként. Ez az átírat azonban egy kicsit rendhagyóra sikeredett, mivel a szokásos vidámkodó, ugri-bugri hangulat most elmaradt, nomeg a légkör elég durván jegessé változott, node milyen is legyen, ha a világ leghidegebb hangú énekesnője vokálozik benne.
Fever Ray - Sugar [CSS rmx]
A mai legutolsó szám a legfrissebb mind közül. Az ausztrál Van She legújabb dalára a napokban derül fény egy rádióműsorban, tehát sajnos csak egy radio-rip-ről van szó, azonban a minősége meglehetősen jó. A dalból nagy valószínűséggel sláger lesz, egyetlen egy erénytelensége az eredetiségben rejlik, mivel a Blue Oyster Cult klasszikusának feldolgozása,
Van She - [Don't Fear] The Reaper [Radio-rip](mediafire)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése