2009. november 19., csütörtök

Thursday Afternoon Special


Végre időt szántam ismételten egy hosszabb bejegyzésre. A csütörtökjeim általában szinte 100%-os kihasználtságúak, ám a mai nap meglehetősen szétesett, hála neked Szent UPC. A ma közzétett zenék stílusügyileg elég színes skálán mozognak, szóval talál itt az is kedvérevalót, akinek ez eddig nem feltétlenül sikerült.
Kezdeném a sort Paul Kalkbrennerrel, akit a Berlin Calling kapcsán még többen ismertek meg. Az úriember legutóbb a 2Raumwohnung egyik dalát remixelte majd' 10 percben. Igazi élet-aláfestő zene!
A Fool's Gold formáció márcsak a neve alapján is érdekes, mivel valószínűsítem, hogy a Stone Roses azonos című száma volt a névadó. A blogkedvenc zenekar los angeles-i illetőségű, dél-afrikai és etióp dallamokból építkezik, és ezt az eddig is elég internacionális masszát az izraeli énekes, Luke Top héber szövegei teszik még eklektikusabbá.
Harmadikként bemutatnám a hazánkban nem túlzottan ismert belfast-i General Fiasco zenekart. A trió legújabb kislemeze a We Are The Foolish címet viseli és elég slágerkompatibilis. Az énekes hangja egy kicsit számomra Black Kids-es.
Nem haragszom meg, ha senki nem hallott még a Kids Of 88-ről, mivel pár nappal ezelőtt még én is így voltam vele. Egyik kedves barátom (köszönöm Dorka!:D) mutatta meg a My House című dalukat, ami valljuk be elég jól sikerült. Az új-zélandi elektrópop duónak egyébként még nincs túlzottan sok dala, úgyhogy pályafutásukat ezentúl érdemes szemmeltartani!
A La Roux Bulletproofjáról gyakorlatilag már lehúztak pár százezer négyzetméternyi bőrt, ám még mindig sikerül élvezhető átértelmezéseket gyártani. Az aktuális remixerről, Religionról sajnos nem tudtam kideríteni semmit, azonban a dubstep rész, ami a dalban 1:26 és 1:55 között történik az eléggé horzsol.
A Phoenix legutóbbi albumának számomra egyetlen élvezhető száma volt, ami nem más, mint a Lisztomania. Nos megtaláltam a dalnak az akusztikus verzióját, ami habkönnyű és nagyon kellemes.
A The Fucking Eagles egy garage/punk csapat Tacomából. A Gentlemen's Blues című legújabb daluk szerintem tetszeni fog azoknak, akik szeretik az Eagles Of Death Metal-t.
Ha már 'Blues', akkor itt van Vitalic új lemezének (talán) legerősebb dala, a Bluesy Tuesday. Tudom, stílszerűbb lett volna, ha kedden posztolom, de nézze el nekem mindenki. A dal egy gyönyörű elektronikus kompozíció, nem hazudok ha azt mondom, hogy számomra ez francia úriember eddigi legjobb szerzeménye.
Vitalic - Bluesy Tuesday (mediafire)
A Fenech Soler Lies című hiper-szuperjó számának hiper-szuperjó remixét a tavasszal hazánkat is megjárt Alex Metricnek köszönhetjük. Nem akarom szaporítani a szót, tessék meghallgatni!
Fenech Soler - Lies [Alex Metric](mediafire)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése