2009. november 11., szerda

Wednesday Afternoon Special


Egyszerűen muszáj vagyok összesített posztot írni, mert akarva-akaratlanul jobbnál-jobb dalokba futok bele, aztán csak gyűlnek és gyűlnek. A következő 9 szám között lesznek nagyon frissek és nagyon slágerek is, lesz néhány remix, sőt még két magyar vonatkozású darabról is szót ejtek!
Semmiképpen nem mehetek el húgom örök szerelme, Julian Casablancas első szólólemeze mellett szó nélkül. A The Strokes frontemberenék bemutatkozóanyaga 8 igazán élvezetesen megkomponált dalt tartalmaz, melyeknek minimum a felét el tudnám képzelni egy indiediszkóban. A korong érdekessége egyébként, hogy a számok nagyrésze szinte teljesen elektronikus felépítésű. Az első kislemez a 11th Dimension, melyet valószínűleg az MR2 is heteken belül elkezd játszani, de nem csodálom, nagyszerű kis dalról van szó.
Julian Casablancas - 11th Dimension
A The Bravery-vel sajnos nem vagyok ilyen elégedett. Új albumuk előfutáraként szivárgott ki a Slow Poison című track, mely sajnos elég közepes. Hol van már a Honest Mistake vagy a Believe? Nem mondom, hogy élvezhetetlen a dal, mert tuti még meghallgatom párszor, de merem remélni, hogy ennél csak jobbak lesznek a soron következő lemezen!
The Bravery - Slow Poison
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy a Peter Bjorn & John egy dallal sem fogja túlszárnyalni soha a Young Folks sikerét, azonban az It Don't Move Me egész kellemes próbálkozás volt. A Miike Snow trió gondolt egyet és csinált egy nagyszerű remixet a számhoz. Azt hiszem az idei év nagyon bejött nekik!
Peter Bjorn & John - It Don't Move Me [Miike Snow rmx]
Nagyon remélem, hogy a We Plants Are Happy Plants néven alkotó Bergmann Petit itthon már nem kell senkinek sem bemutatni. Egyedi űrrepülős stílusa abszolút a védjegyévé vált és az utóbbi két évben egész szép nemzetközi hírnevet szerzett magának. A Red Bull Made In Garage lehetővé tette első hivatalos videójának a megjelenését, így a Sell Your Soul-t már láthatjátok az MTV-n. Le a kalappal, tényleg!
We Plants Are Happy Plants - Sell Your Soul
Az új Florence + The Machine lemez bővelkedik a jobbnál jobb és kellemesebbnél kellemesebb zenékben. A Rabbit Heart talán az egyik legjobban sikerült alkotás. Az ősszel megjelent EP-n található jónéhány remix, Jamie T-é azonban kiemelkedik még ezek közül is. A kezdeti ellenszenvemmel ellentétben kezdem megszeretni a srácot, egész tehetséges! :)
Florence + The Machine - Rabbit Heart [Jamie T rmx]
Ugye mindenki nagyon várta, hogy Robbie Williams visszatérjen a köztudatba? Most viccen kívül, ez a srác egy rakás jó dalt írt anno. Legújabb slágere (a Bodies) sem egy rossz dal, csak talán nekem sok ez a Shyguys-szintű refrén. A belga Aeroplane-ék talán pont az agyamat fürkészték néhány héttel ezelőtt, amikoris belevágtak a dal remixének elkészítésébe. Mestermű lett, egy igazi hajnal 3-as dal!
Robbie Williams - Bodies [Aeroplane rmx]
A második magyar vonatkozású dalt a Dirty Monkeez duónak köszönhetjük. Bevallom, annyira nem váltak kedvencemmé eddig a műveik, leszámítva a Daniel Merriweather remixüket (bár az egyszerűen annyira sláger, hogy lehetetlen neki ellenállni), azonban most egy olyan idióta remix-szel álltak elő, ami egyből megbabonázott. Stevie Wonder Sir Duke-ját gyúrták néhol egész cirkuszi, néhol meg igazi patkányhegesztő masszává.
Stevie Wonder - Sir Duke [Dirty Monkeez rmx]
A következő dalt a német BEAT!BEAT!BEAT! névre keresztelt bandának köszönhetjük. Az egyediség legkisebb molekulája is hiányzik a Fireworks című dalukból, ám mégis kellemesre sikeredett. Gyakorlatilag egy Foals-koppintásról beszélhetünk, valahogy mégsem haragszom rájuk.
BEAT!BEAT!BEAT! - Fireworks
A poszt utolsó trackjéhez muszáj ismételten megemlítenem a Miike Snow-t, mivel a Black & Blue című dal nekik köszönhető. Kedvenc eldönthetetlen nemi identitású kanadaink, Tiga remek módon szétkapta a számot. Csak erős idegzetűeknek ajánlom!
Miike Snow - Black & Blue [Tiga rmx]

____________________________________________________________________
update: sajnos az mp3-akat el kellett távolítanunk, így a linkek a youtube-ra mutatnak! 















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése