2009. november 27., péntek

Part Of The Weekend Never Dies



Azt hiszem ma egy új mérföldkőhöz érkezik az igényes magyar partiszcéna, mivel - mint már jópár poszttal korábban említettem - hazánkba látogat a belga testvérpáros, a 2 Many Dj's. Hogy 2 Many Dj's-ről vagy Soulwaxről beszélünk, gyakorlatilag édesmindegy. A Soulwax-sztori egészen '92-be nyúlik vissza és ha egy népszerűségimutatót vizsgálunk, akkor az elmúlt 17 évben töretlenül emelkedő mutatót figyelhetünk meg. Az utóbbi években már népünnepélyek lettek a 2 Many Dj's-partik. Eklektikus szettjeikben helyetkapnak a legfrissebb floorkiller szerzemények, a saját, már-már közhelyes, de megunhatatlan remixek, az elengedhetetlen mashupok, a meghökkentő funtrackek és a kötelező klasszikusok, legyen szó Guns'n'Roses-ról, Depeche Mode-ról, vagy akár a The Clash-ről. A mai helyszín nem más lesz, mint a Tőzsdepalota, mely a Magyar Televízió székházát biztosította eddig, azonban fél éve üresen áll. Gondoltam, hogy a dolog apropójából megosztok néhány kötelezőt!
A 2 Many Dj's név a Too Many Dj's Soulwax számra vezethető vissza, de ezt remélem senkinek nem kell ecsetelnem.
Soulwax - Too Many Dj's (mediafire)
It's not you, it's the E-Talking. Azt hiszem minden elektrófan szeme felcsillan az előző mondatra. A 2005-ös klasszikus egyszerűen meguhatatlan.
Soulwax - E-Talking (mediafire)
A Chemical Brothersnek készített remix már tényleg közhelyes, és a csapból is, de igazándiból én akárhányszor meg tudom hallgatni.
Chemical Brothers - Hey Boy, Hey Girl [Soulwax rmx](mediafire)
Tehát már csak órák kérdése és a basterd-pop nagyágyúi beveszik a székházat. A magyar felhozatal pedig gyakorlatilag az utóbbi idők legnépszerűbb itthoni elektró-közeli előadóiból fog állni, tehát lesz Fine Cut Bodies, Kollektíva, Palotai bácsi és még sokan mások. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése