2010. február 13., szombat

So 80's Z L T N

Ádám és Ati elétek tárta a 80as évek legjobbjait. Kissé ezzel nehezítve a dolgomat :) De nem baj mert így én bátran válogathatok a betyárabb fajtából is. A listámban ne keressetek logikai összefüggéseket mert nincs. Semmilyen skála alapján nem rendeztem be őket. A 80as éveket egyébként a videóklippek alapján nehéz komolyan venni. De ezért is szeretjük ezt a korszakot.
Akkor kezdjük is.
Páran egy igen rossz zenének mondják bár ez erősen cáfolható mert nekem mondjuk tetszik. Ez pedig a Blotto - I wanna be a life guard punk rock dalocskája. Szerintem menő!
Most pedig jöjjön egy 85ös italo disco gyöngyszem mely a didzsék igazi álma mivel összevisszaszanaszéjjel lehet mikszelni. Sonia Belolo - Life Dance (Disco Mix)
Ezt a számot pedig ha nem tudnám,hogy 80as...simán bevenném,hogy valami most kirobbanó slágerről van szó. Ez őrülten jó! Kis fánki diszkóval ötvözve. Remek! Ráadásul egyenesen a korszak elejéről. 1980at írunk és ez itt a Convertion - Let's Do It (Original Disco Mix) Erősen ajánlott!
Amit most adok nektek azt vegyétek grátisznak mivel kicsit hátrébb lőlek benneteket az időben egy évtizeddel. Tudom ez a post a 80as évekről szól de ezt muszáj. Ez a melódia nagyon laza és ha belegondolunk,hogy már lassan 40 éves. Igazi old school soul : Mother's Finest - Thank you for the love
Na de akkor térjünk vissza a témához. Szintén egy kis old school vonulat és ezt a dalocskát is el tudnám képzelni a Petőfi rádión. Egyszerűen jók ezek a kamu tapsok és a mű basszus. Ahogy a szám is mondja " Whitout you I dont know what I do " :) Már 1987 Touch - Whitout you.
Aki figyelemmel követi Ausztrál Tom videóit annak ez a muzsika ismerős lesz. Igazi ausztrál életérzés. Men at Work - Land down under
A következő szám teljes mértékben a nosztalgiázást pártolja. Ha vissza kéne emlékeznem a gyerekkoromból dolgokra akkor nyilván a legmeghatározóbb momentumokat említeném meg. Mint például a legot és a matchboxokat az angol Cartoon Networkot és az MTV-t és egyik kedvenc gyerekkori filmemet a Never Ending Story-t. A csodás hajú Limahl adta hangját gyerekkori kedvencük zenei aláfestéséhez: Limahl - Never Ending Story 1984
Most egy igazi remekmű jön. Muhaha. Ezt pedig inkább a vizuális élményre értem. A fickó haja és a klipp. Na meg,hogy még autentikusabb legyen egy adaptált VHS felvételt adok. Nincs rendesen eleje és vége se néhol pedig a szalagot nyúzza a készülék így ezzel kis hang torziókat eredményez. Szuper! Silent Circle - Stop the rain
Na most jön az igazi jó kedv egyenesen U.K.-ből. Igazi pattogós nóta Tracy Ullman - Breakaway
Utoljára hagytam a legnagyobb gyöngyszemet az igazi ajándékot. Most nem csak zeneileg teszünk utazást a múltban hanem gyerekkorunk legmeghatározóbb meséiből adok nektek egy top10-es listát. Természetesen a főcímdalok alapján lettek rendszerezve. Komolyan mondom néhány mesének igazán menő zenéje lett. Top10 cartoon theme from the 80's.
Remélem élvezettel töltött el benneteket ez a kisebb utazás és arra is rájöttetek,hogy elég sok mai zene van melyek ebből a korszakból táplálkoznak. Ami nem baj csak csínjával :)

3 megjegyzés:

  1. milyen menő mesék voltak a 80as években :O ez volt az érdemi hozzászólásom hehe :D amugy a neverending story nagy kedvenc :)

    VálaszTörlés
  2. a Land Down Under mekkora utólérhetetlen zene.

    VálaszTörlés
  3. Jézusom, a Defenders Of The Earth mese AAAAAH

    VálaszTörlés