2010. január 17., vasárnap

Sunday Evening Special#2

A 2010-es első ömlesztett zeneajánló a megszokotthoz hasonlóan stílusügyileg eklektikus lesz. Szeretjük eddig meglehetősen ezt az évet: jönnek a jobbnál jobb trackek és már van egy bombasztikusan jó januári lemez is, ami nem más, mint a Vampire Weekend Contra-ja.
A mai első dalt erről az albumról választottam. A White Sky a Contra egyik kimagaslóan jó pillanata. Valljuk be kevés zenekarnak állnak jól a néha már-már idegesítő fejhangon való kornyikálások, a Vampire Weekendnek mégis fantasztikusan áll. A minap láttam egy velük készült interjút, és az egyik tagról kiderült, hogy erdélyi gyökerei vannak és nagy vágya, hogy Magyarországon koncertezzenek. Reméljük a dolog nem csak vágy marad!
A Crookers-től megszokhattuk a kemény, kisállatdarabolós elektrót, azonban a két olasz az új évet egy eléggé szokatlan hangzású dallal nyitja. A Remedy-t a tavalyi év nagy felfedezettjeivel, a Miike Snow-val közösen vették fel.
Zoltánunk és Attilánk nagy kedvence, Ellie Goulding Starry Eyed-ja kapott egy erőteljes átalakítást Jakwob által. A brit fiatalember kellő és kellemes mennyiségű szintivel dobta fel a dubstep átiratot. Elég jól sikerült.
Néhány évvel ezelőtt minden klubban kötelező volt MANDY és a Booka Shade első közös felvétele, a Body Language. A történelem 2010-ben lehet, hogy megismétli önmagát, mivel a Donuts egy elég erős felvétel. Az alábbi dal egy 6 perces promó mix a dalhoz készült változatokból. A legutolsó drum & bass variáció eléggé horzsol.
A Marina & The Diamonds Hollywood-ját remixelték át új kedvenceim, Fenech Soler-ék. A három angol srác változata nálam megelőzi a dal eredetijét!
A következő dalt jegyző úriember Németországban született, brit és kínai szülőktől és most Angliában él. Radiant Dragonról van szó, aki Ghosts című nagyszerű dalát a Late Of The Pier énekesével Sam Eastgate-tel rögzítette. Az erősen chill-es jellegű dalban keverednek rendesen a stílusjegyek.
Roisin Murphy-vel kissé be lettem oltva az utóbbi hetekben. Új lemezének nagyszerű darabja a Momma's Place. A kissé a '90-es évek közepének eurodance-ére hajazó dalból még nagy bulisláger lehet idén.
Uffie idei évre ígért albumának egyik előfutáraként kiadott egy új dalt. Az MC's Can Kiss című tracket Mr Oizo-val közösen alkotta meg a francia leány.
A Yeasayer új lemeze február 9.-én fog megjelenni. Erről származik a nemrég napvilágot látott One. A dal kellőképpen pszichedelikus és az igazán intelligens indie-t képviseli.
Yeasayer - One via Your Ex-Lover Is Dead
A mai utolsó dal az előbbiekkel ellentétben nem egy vadi új alkotás. Az MGMT egyik koncertjén rögzített szám egy Nine Inch Nails cover. WTF? Igen, elég furán szól a srácok átértelmezésében ez a keményebb darab, de szerintem abszolút értékelhető!
MGMT - Closer [Nine Inch Nails cover] via Audiomuffin

update:
A mediafire linkeket eltávolítottuk, de a letöltéseket - igaz közvetett módon - el lehet érni!

1 megjegyzés:

  1. Roisin Murphy rocks:)
    az új album meg ma jelent meg....kell.minél előbb.

    VálaszTörlés