2010. január 6., szerda

Pótlások: best remixes and hungarian tracks and a little gift


Igen tudom, mocskosul hosszú cím, és mocskosul nagy elmaradás, node ilyen ez az átállás egy újabb évre, főképp ha az még egy új évtized kezdetét is jelenti. Nos ahogyan még szilveszter előtt ígértem, jöjjön hát 2009 legjobb 10+1 magyar zenéje (van annyi? ha-ha), aztán pedig a legjobb remixek.
Hazai szerzemények szempontjából sajnos gyakorlatilag körülbelül tizenakárhány jó zenéről beszélhetünk idén, amit még ebbe a rövidke listába is nehezen lehet besűríteni. Ettől függetlenül 2010-től várjuk azt, hogy szárnyaljon a kreatívitás, tünjenek el a tucatszámra sokasodó fantáziátlan zenekarok, legyenek olyan bulik, amik valamiféle újítást hoznak, a 'sületlenségekről énekelek és hűdealternatív együttes vagyok' jelzőt pedig ne lehessen minden második MR2-hype-olt bandára rásütni.
11. Norbert Kristóf - Learning To Fly
Van azért hazánknak egy elég korrekt singer/songwritere, aki immáron második lemezével jelentkezett. Nekem leginkább a Learning To Fly jött át az albumról.
Varga Zsuzsa a Venus-os korszak hanyatlása után csendbeburkolózott és szép lassan egy hazai elektrópopdívává avanzsálódott. Legalábbis ezt írták róla néhány helyen. Nos, szerintem eléggé erőltett amit csinál, a Kollektívás TMX viszont eléggé feltupírozta a hölgy We Belong Togetherjét.
Messzeföldön egyetlen egy hely található a Terrán, ahol még mindig divat a trip-hop. Nincs is ezzel semmi gond, legalább ebben élen járunk. Judy Jay megunhatlatlan hangját egy újabb megunhatatlan hangra cserélte a banda, Dimanovszki Nataliéra. Szép munka.
Hoppá! Nem magyar az előadó, sebaj, a remixerek nagyon is magyarok. Az átgondolás gyakorlatilag buta és egyszerű, ettől függetlenül óriási sláger lett belőle. Tipikusan az a darab, ami nem hagyja ülve az embert.
Borbála hozta idén is formáját, egész jó kis lemez, mégis ez a szintihang, ajj megunhatatlan.
A Hangmás egyetlen igazán mainstreamkompatibilis muzsikája gyilkos blézerekkel, pixelhibákkal és Bori vokáljával. Van ám hangulata.
Hát, ahhoz képest, hogy mennyire nem preferáltam én az első album tinglitangliját, annyira bejön a második lemez kiforrottsága. A You Raised A Vampire is egy egész jó kis sláger, de nálam a When I See You az ami tényleg üt.
Az eredeti is egy elég jó darab, de hogy ez a remix mennyire telitalálat. Nálam a két srác idén ért be igazán!
Ma éjjel, meg igazándiból minden éjjel, meg bárhol és bármikor.
Bergmann Petinek egyre kiforrottabb a hangzása. Jó, lehet ez a dal nem tükrözi a valódi stílusát, ettől függetlenül bármelyik nagy nyugati klubban ugyan azt a hatást váltaná ki, mint egy itthoni elektróbuliban.
Félreértés ne essék, nem elfogultságból és fanatizmusból, de az idei Hangmás album minden tekintetben vitte nálam a prímet!
2009-ben még több jó remix készült, mint tavaly, ettől függetlenül nálam szinte csak olyan nevek kerültek a listára (néhány kivételt leszámítva), akik már előtte sem voltak ismeretlenek számomra. Hogy mi ennek az oka? Talán az, hogy néhány dj már-már annyira kiforrott stílust képvisel, hogy egy-egy átgondolása sokkal jobban hangzik az eredetinél.
Az idei, botrányszar U2 album legértékelhetőbb trekkjét gondolta át a két francia megasztár. Kicsit marketingízű a dolog, ám mégis nagyon működik.
A brazilokat soha nem lehet megunni, tanuskodik erről a kegyetlen jól sikerüt decemberi Kunk buli is!
Eredetileg is gyönyörűen szól, de az NME-díjas srác átgondolásában is nagyszerű. Egy halom remix készült a dalhoz egyébként, de magasan ez a legjobb!
Foamo elég paraszt módon gondolta át a skótok dalát. Örülünk is ennek, igazi fejrázós megőrülés.
Redial idén is megkerülhetetlen volt, mint saját dal, mind remix kategóriában.
Az előadók armadáját felsorakoztató NASA projekt Designer Drugs-os átgondolása egy kellőképpen lüktető és feszült darab.
Idén a Van She remixek nálam jobban arattak, mint saját szerzeményeik. A Wonderman eredetileg is egy elég korrekt darab, de amit az ausztrálok tettek vele az meglehetősen jól sikerült.
A Miike Snow idén a legfrissebb svéd import volt és nem elég, hogy saját dalokkal bombázták a világot, még megalkották ezt a nagyszerű remixet is.
A Punks Jump Up kevésbé pattogósra vette a formát, behódolt az itálónak és Tiga dalának jellegzetességeit az amplitudójáig feszítette.
Az eredeti nem éppen 2009-es, a feldolgozás viszont igen. A nagyon friss hangzás keveredik a tipikus Joe And Will Ask?-féle rezignált szintikkel.
A dal eredetije is nagyszerű, a remix sok újat nem dob hozzá, mégis nagyon rendben van.
A amerikai MIA dalának átgondolása kb 3 percig nem nyújt semmi különlegeset, de az azután kezdődő harangozás mindenért kárpótol.
2009 megkerülhetetlen ikonját direkt hagytam ki a 100-as listámból, a Bad Romance Chew Fu átíratát viszont vétek lenne elkotorni a szekrény mélyére.
Majd' 10 percnyi élettelteli electro-house a berlini mágustól.
A 100-as listám győztes dalának Boys Noize átgondolása sokáig hypem-vezető volt és óriási blogkedvenc lett, nem csoda.
Sokak emiatt a remix miatt ismerték meg a Man Like Me-t. Foamo ismét alkotott.
A Fantasies album gyakorlatilag tökéletes volt, így Tom Wrecks-nek nehéz dolga volt, mivel jó dalokból ütős remixeket csinálni nem kispályás feladat. De emberünk fogta a Collect Call-t és egy igen korrekt új köntöst adott neki.
A dal gyakorlatilag 90%-ban át van értelmezve és még mindig igencsak működőképes.
Cassianról 2009-ben egyre többet lehetett hallani, reméljük így lesz ez 2010-ben is.
XX remixben szerintem még ütősebb, mint originálban ez a dal.
Amihez GRUM nyúl az általában nagyon űrdiszkó és nagyon rendben van. Tommy Sparks dala még jobban szól ebben a verzióban.
Tom Neville nem bízta a véletlenre a dolgot: egy minimális mennyiségű új hangminta és az eredetiek felturbózása és kész a nagyszerű remix.
Ismét GRUM és ismét egy sodró erejű remix. Sokadjára sem tudom megunni.
A 2007-es elektróbulik kötelező kelléke gyakorlatilag remixelhetetlen volt. Számos bizonyított példa ellenére Mehdinek sikerült átgyúrnia a dalt úgy, hogy ismét elő lehessen venni.
A Poison Lips remixe tipikusan az a darab, amire könnyedén meg lehet tanulni repülni.
Noigen, mint említettem a Miike Snow-ék nem épp egy lusta banda. Az It Don't Move Me jobban szól remixben, mint eredetiben.
Az eredeti kicsit sótlan (ettől függetlenül persze bírjuk Robbie-t), de az Aeroplane átgondolás, az abszolút kárpótol mindenért.
Hál' Istennek idén sem maradtunk Cut Copy nélkül. A három srác 2009-ben is megmutatta, milyen is az igazi australo-disco.
GRUM-mániám csillapíthatatlan, de 2009-ben szerencsére megkaptam a kellő dózist.
Ritkán találkozik az ember ennyire sodró lendületű remix-szel. A 2009-es abszolút győztese az 'igazán megunhatatlan' kategóriába tartozik!
A listák után pedig jöjjön egy mix, amit facebookon és személyesen is jópár embernek ígértem még anno, szilveszzterre csináltam, főképp az idei év legnagyobb bulizenéiből, kiegészítve pár klasszikussal meg jópár hibával, mivel egy kis fülesen át (nehogymár felkeljenek a többiek...) raktam össze az egészet 31. előtti hajnalban. Node nem mentegetőzök, az ígéret meg  ugye szép szó, szóval tessék csak tölteni!
Adams - Happy New Year Mix (rapidshare kivételesen)
Tracklist:
01. Tommy Sparks - She's Got Me Dancing
02. Little Boots - Remedy
03. Simian Mobile Disco - Audacity Of Huge [feat. Chris Keating]
04. 30H!3 - Don't Trust Me [feat. Kid Cudi]
05. Pixie Lott - Boys & Girls
06. The Noisettes - Don't Upset The Rhtyhm
07. Mando Diao - Dance With Somebody
08. We Smoke Fags - Canape Of Love
09. BeeGees - Stayin' Alive [Teddybears rmx]
10. The Rakes - 1989
11. Annie - I Can't Let Go
12. Dizzee Rascal - Holiday [feat. Chrome]
13. The Drums - Let's Go Surfin'
14. Franz Ferdinand - Bite Hard
15. Jamie T - Sticks'n'Stones
16. Calvin Harris - Stars Come Out
17. La Roux - Bulletproof
18. Hi-Brid - Spin The Bullet [La Roux vs. Dead Or Alive]
19. Faroff - Spins Like Teen Spirit [Dead Or Alive vs. Nirvana]
20. Bloc Party - One More Chance
21. Yeah Yeah Yeahs - Heads Will Roll [A-Trak rmx]
22. Tommy Sparks - Miracle [GRUM rmx]
23. The Prodigy - Invaders Must Die [Yuksek rmx]
24. Ray Parker Jr - Ghostbusters [Don Rimini rmx]
25. Dizzee Rascal vs. Armand Van Helden - Bonkers
26. Lady Gaga - Bad Romance [Chew Fu rmx]
27. Friendly Fires - Skeleton Boy [GRUM rmx]
28. David Bowie - Suffragette City
29. Foamo - Everything's Cool
30. Treasure Fingers - Cross The Dancefloor [Designer Drugs rmx]
31. Man Like Me - London Town [Foamo rmx]
32. Franz Ferdinand - No You Girls [Foamo rmx]
33. Sidney Samson - Riverside [Unknown rmx]
34. David Guetta feat. Akon - Sexy Bitch
35. Daniel Merriweather - Change [Dirty Monkeez rmx]
36. Rafale - Drive [GRUM rmx]
37. Two Door Cinema Club - I Can Talk
38. We Plants Are Happy Plants - Sell Your Soul
39. Annie - Anthonio [Designer Drugs rmx]
40. Editors - Papillon [Tom Neville rmx]
41. Autokratz - Always More
42. Nirvana - Breed


5 megjegyzés:

  1. lehet bennem van a hiba de nem tudom letölteni :S

    VálaszTörlés
  2. ajjaj, pont most néztem meg, mert beugrott, hogy nem biztos,h belinkeltem. most külföldön vagyok, de amint hazaértem linkelek : )

    VálaszTörlés
  3. jahát igen, kötelező kellemetlen, tudom gusztustalan. a 100-as listámban leírtam, hogy miért is.. : )

    VálaszTörlés
  4. szerencsére akkor már mindenki olyan jól volt, hogy nem is hallotta:D de én még pár számra azért emlékszem :D

    VálaszTörlés