2010. október 5., kedd

Dancin' Lightsabers #01

Az elmúlt egy hét legfőbb impulzusait gyűjtöttem most egy csokorba, nomeg úgy döntöttem, hogy ebből heti rendszerességű poszt lesz.
Kezdeném a sort a belga Goose nevű formációval, akik legutóbb 2006-ban robbantottak nagyot, Bring It On című lemezükkel. A kissé egysíkú, ám fenemód hatásos album füstje elszálltakor a banda is eltünt. Mentek persze a találgatások a körülöttük: talán feloszlanak, csak pihennek, stb. Aztán 2010 szeptembere végén napvilágot látott a Words című dal, mely a kétségeket teljes mértékben eloszlatta. Az ominózus szám visszarepít minket a '80-as évekbe (hova máshova?), de ne ijedjünk meg, nem egy újabb szintipop-reinkarnációval van dolgunk, hanem egy, a korszakból inspirálódott erőteljes ebm/indusztriál-hatású dallal.
A nagyon menő, brit Hurts nemrég készített el egy Kylie Minouge-feldolgozást, melyet egy közös dal is követett az énekesnővel. A duót körülvevő túlzott hájpfelhő tehát Kylie-t is magával sodorta, mivel néhány nappal ezelőtt felkerült az internetre egy dal, melyen az ausztrál hölgy énekli el szuperemócionálisan, hegedű és zongora kiséretével a fiúk legnagyobb slágerét, a Wonderful Life-ot.
A brooklyn-i zenei színtér mostanság megint egyre többször válik a zenei magazinok központi témájával. Nem csoda, mivel a szcéna ontja magából az előremutatóbbnál-előremutatóbb, friss előadókat. Ilyen az a Twin Shadow néven alkotó indiai származású fickó is, akinek nemrég jelent meg első lemeze, Forget címmel. Az album hírnökeként néhány hónappal ezelőtt megjelent a Slow című dal, melyet nemrég a Castles In The Snow követett. A nagyon lo-fi elektrópop szám ködös atmoszférája egy csodálatos utazást kínál.
A The Count & Sinden duó külön-külön már sok-sok éve meghatározó volt az elektronikus zene különféle területein, közösen azonban először három évvel ezelőtt arattak, Beeper című slágerükkel. Ezt követően elkezdték ontani a jobbnál-jobb dalokat, a napokban pedig megjelent Mega Mega Mega címre hallgató lemezük, melyről a második single mostanság jelent meg. A brit szigetországon nagy népszerűségnek örvendő Katy B adja a vokált a Hold Me-hez, mely erőteljes garage gyökerekre vezethető vissza.
Az előbb emlegetett páros mindig gonoszul néző egyik fele szólóban is próbálkozik párhuzamosan. Ő nem más, mint Hervé, akinek néhány héttel ezelőtt jelent meg új dala, a Together. 100 %-osan slágerorientált darabról van szó, melynek eredetije a '91-es Come Together című Primal Scream szám.
A '90-es évek végének Franciaországában két meghatározó elektronikus formáció aratott, az egyik volt a Daft Punk, a másik pedig a Cassius. Az utóbbi párosnak most jelent meg legújabb kislemeze, The Rawkers EP címmel, rajta néhány igazán remek dallal. A Brotherhood mellett nekem leginkább a The No No's című teljesen instrumentális dolog jött át.
Cassius - The No No's (mediafire)
A GRUM remixekről mindig bizton állíthatom, hogy tökéletesek. A The Wombats legújabb dalának, a Tokyo (Vampires & Wolves) átértelmezése szintén nagyszerűen sikeredett. Megintcsak konstatálhatjuk, hogy az ausztrál fiú még mindig nagyon érzi a lágy, csilingelős űrdiszkót.
The Wombats - Tokyo [Vampires & Wolves][GRUM rmx](mediafire)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése